misbrugsbehandlere.dk

Behandlerene på portalen
Behandlerne på portalen er private udbydere af misbrugs –og afhængighedsbehandling. Det kan være privatpraktiserende med egen klinik, eller det kan private ambulante behandlingscentre eller private døgnbehandlingscentre.

Vi har valgt at kalde behandlerne misbrugs- og afhængighedsbehandlere, men de kaldes også:
alkoholbehandler – Alkolog – afhængighedsrådgiver – Danish addiction Counselor (DAC) -misbrugsrådgiver – misbrugsterapeut – misbrugskonsulent – ludomanibehandler – sex og porno behandler – Alkohol-Coach – familie- og pårørendebehandler og meget andet.

Privatpraktiserende behandlere
Privatpraktiserende behandlere har ofte deres egen lille klinik, det kan være hjemme i privat boligen eller et terapilokale ude i byen. At gå i behandling hos en privatpraktiserende behandler betyder at man går til samtaler en til to gange om ugen af ca. en times varighed. Længden på behandlingsforløbet er individuelt. Du kan være anonym og behandlingen kan ofte foregår uden for arbejdstiden. 

Ambulante behandling
Ambulant behandling betyder at du bor hjemme og møder i behandlingen ca. en gang om ugen. Enkelte ambulante behandlingscentre tilbyder samtaler eller gruppe 1 til 2 gange om ugen. På et ambulant behandlingscenter er der flere forskellige faggruppe til rådighed, så du kan også få hjælp til problematikker der ligger ud over misbruget eller afhængigheden. 

Ambulant dagbehandling

I den ambulante dagbehandling bor du hjemme og møder på i behandlingen efter aftale. Dagbehandling er ofte mere intensiv end ambulant behandling, dvs. du møder mellem tre til fem gange om ugen i 4 til 5 timer ad gangen. Ambulant dagbehandling er et  intensivt behandlingsforløb i tidsrummet mellem ca. 08.00 og 15.00

Døgnbehandling
Døgnbehandling betyder at du bor på behandlingscenteret. For nogle er det en vigtig del af behandlingen, at de kommer væk fra deres vante omgivelser og får den nødvendige ro der skal til for at komme sig. På døgnbehandlingstederne er der mulighed for medicinsk afrusning/nedtrapning. Dagsprogrammet i døgnbehandling er ligesom i dagbehandling, et intensivt behandlingsforløb. Der er ofte flere forskellige faggrupper tilknytte en døgnbehandling.

Familiebehandlingscentre
Familiebehandlingscentrene tilbyder at du bor på behandlingscenteret sammen med din familie. Det er typisk mor, far og barn/børn. Dagsprogrammet er ligesom i døgnbehandling et mere intensivt behandlingsforløb. Og der er ligeledes mange forskellige faggrupper tilknytte behandlingen.

VIGTIGT: Inden du vælger en behandler eller et behandlingscenter skal du sikre dig, at de har det tilbud du efterspørger. Du er velkommen til at ringe til dem og stille de spørgsmål du har brug for at få svar på. Du kan ringe anonymt og det er helt uforpligtende.

Et liv i misbrug
eller afhængighed,
er et liv i ensomhed og isolation.

“Fortryllet”

Af Carl Christian Randow

Bogen om brug, storforbrug, misbrug og kemisk afhængighed af alkohol og andre stemningsændrende midler